Slider

Foodprint

Fotografitë e pesë artistëve evropianë hedhin dritë mbi mënyrën shekullore të të ushqyerit dhe të jetuarit në rajo...

Übungsraum für Kritik

Instalacioni “ Übungsraum für Kritik ” vjen si përpjekje për të ushtruar në mënyrë aktive aftësinë e të kritikua...

“What the F*uture Wants” - workshop

Informacioni në internet përhapet shpejt dhe me lehtësi. Shtrirja dhe ndikimi i tij përcaktojnë vendimet e përditshme te ...

European Archeological Film Festival

Instead and shovels and fine brush, archeologists today have the most advanced technology in their hands. Geophysical methods h...

Job Placement Trainings for a Global Market – Hapat e parë në karrierën time!

Në kuadër të projektit STAYnet – Iniciativa e Trajnimit të Evropës Juglindore për Avancimin e Rrjetit Rinor, Goethe-Zen...

Të përkthesh kujtimet - Një mbrëmje me Stefan Çapalikun

“A nuk është vetë kujtesa një burg - burgu i kujtesës?” pyet Stefan Çapaliku rrëfimtarin fëmijëror që në fillim ...

“Secili çmendet simbas mënyrës së vet”

Romani i autorit Stefan Çapaliku “Secili çmendet simbas mënyrës së vet” trajton njëzet vitet e fundit të sistemit ko...

“This life is a mix of poison and honey”

Botimi “This life is a mix of poison and honey” rrugëton përmes sekuencave fotografike, ilustrimeve dhe proverbave shqipt...

©Wild Bunch_Marion von der Mehden

Die Pfefferkörner und der Schatz der Tiefsee

Çdo fëmijë në Gjermani i njeh kokrrat e piperit. Banda e detektivëve me qendrën e saj në lagjen e magazinave të Hamburg...

© Lieblingsfilm  Wild Bunch Germany 2020  Marion von der Mehden

Into the Beat - Dein Herz tanzt

Ëndrra e madhe e balerinës jashtëzakonisht të talentuar Katya është të studiojë me anë të një burse në Akademinë e...

© Warner Bros. Entertainment  Frédéric Batier

Nightlife

Milo punon si barist në Berlin. Nëse ai nuk po e kthen vetëm ditën në natë dhe më pas vazhdon të festojë, ai zgjohet n...

© Christian Schulz  Schramm Film

Undine

Një grua jashtëzakonisht e bukur të cilën çdo burrë e dashuron, por ajo duhet ta vrasë atë nëse ai e braktis - ky ësh...

Poliglot: Një temë, shumë ide

Viti 2022 në Goethe-Institut Serbi i dedikohet shumëgjuhësisë. Me projekte dhe aktivitete të shumta për nxënësit dhe  ...

MOMENTUM

MOMENTUM bashkon kërcimtarët dhe spektatorët, përmes ndjenjës së lëvizjes në një hapësirë të përbashkët. Kërcimt...

Tinguj virtuozë në muret e vjetra

Të premten, më 8 korrik, në orën 19.30, dyshja e muzikës së dhomës Sabrina-Vivian Höpcker dhe Desar Sulejmani do të lu...

Të zbulosh misterin e parasë. Një vrojtim retrospektivë

Cila ështe gjëja e fundit për të cilën keni shpenzuar para dhe çfarë dini për personin nga i cili keni blerjen? Cilat j...

Himara International Music Festival "Duke krijuar traditë"

Pas gati dy vitesh abstinencë artistike për shkak të pandemisë, Festivali Ndërkombëtar i Muzikës në Himarë feston prem...

Jeta jonë në Gjermani

Mustafa dhe Nexhisab jetojnë në Gjermani prej disa kohësh. Ata flasin për jetën e tyre në shtëpinë e tyre të re. Secil...

© Goethe-Institut

GETVICO24+: Rinisim sërish!

Lajm i mirë për miqtë e konferencës virtuale për mësuesit e gjuhës gjermane dhe për të gjithë ata që duan të marrin...

Bursa e Berlinit 2022

Dëshironi të njiheni me Berlinin? Pas një pushimi për shkak të pandemisë, Goethe-Institut ofron përsëri nga 12-18 qers...

Olimpiada Ndërkombëtare 2022

Konkursi më i madh i gjuhës gjermane në botë zhvillohet nga data 25 korrik deri më 5 gusht në Hamburg.

Konkurs për nxënës

Agjencia Federale e Edukimit Politik, së bashku me Goethe-Institut, po zhvillojnë një konkurs për nxënësit me hashtag #po...

ACROSS GENERATIONS

Të mësosh nga arti, kultura dhe njëri-tjetri  Dialogu ndërmjet grupmoshave të ndryshme ka shumë rëndësi për bashkëj...

“Qytete dhe peizazhe gjermane”

Ftesë për ekspozitën: Nga data 15 shkurt deri më datë 15 mars 2022, Goethe-Zentrum Tiranë do të prezantojë në oborrin ...

Orë bashkëbisedimi

Goethe-Zentrum Tirana ofron tashmë dy herë në javë orë bashkëbisedimi rrreth temave të ndryshme. Të interesuarit që zo...

Ekspozite fotografike Spectrum

Goethe-Zentrum Tiranë ka kënaqësinë të prezantojë rezultatet e workshopit së fotografisë “Spectrum” nën drejtimin...

© Goethe-Institut

Përmirësoni mësimdhënien e gjuhës gjermane

Përmirësimi inovativ i mësimdhënies së gjuhës gjermane (DLL) e vendos mësimin në qendër të vëmendjes. Seria e re e t...

Biblioteka e lëvizshme

Goethe-Zentrum Tirana ka kënaqësinë t'u ofrojë të gjithë mësuesve të gjuhës gjermane, mundësinë për të huazuar loj...

Bursa Studios TUMO

TEJKALIMI I KUFIJVE. Je duke mësuar gjermanisht, je 14 deri 18 vjeç dhe interesohesh per dizajnin? Je i apasionuar pas fotog...

Illustration: © Raycho Stanev

Remote SCHOOLS

Perspektivat e mësimdhënies dhe të mësuarit gjatë dhe pas pandemisë. Mësim në distancë, seminare online, videokonfere...

Arkivi i Arratisjes

Arkivi i Arratisjes u krijua nga Haus der Kulturen der Welt në Berlin si një hapësirë dixhitale e kujtesës ku ruhen dhe pa...

Workshop "Digital Storytelling"

A të pëlqen ta përdorësh celularin tuaj jo vetëm për selfie, por edhe për të treguar histori interesante?Dëshironi të...

Dance teatër: „Shkundje“

Bazuar në temat muzikore të Beethovenit, kjo pjesë dansi bashkëkohor synon të rizgjojë tek audienca memorien emocionale t...

Ⓒ Phil Dera

Takim letrar: Episode Shqiptare

Episod: rrjedh nga fjala e lashtë greke epeisódion dhe do të thotë ndërkallje. Aventura, e panjohura, intermexo, ngjarja, ...

Performancë teatrore “Nokturnet” e Kafkës

Performanca bazohet në tre blloqe të krijimtarisë letrare të Franc Kafkës: në tregimet e shkurtëra, në letrat dërguar ...

© CORSO Film

Filmi: "Mrekullia e Taipei"

Në 1981, Tajvani organizoi Kupën e parë Botërore të futbollit për femra në një kohë kur DFB ( Federata Gjermane e Futb...